October 29, 2013

Gabim Njerëzor?!
Së fundmi, ashtu si Sali Berisha,  edhe kryetari i ri i PD Lulzim Basha, i etiketoi ngjarjet tragjike të Gërdecit, 21 Janarit etj, si “Gabime Njerëzore”, që mund të ndodhin gjatë një mandati qeverisës.

Në fakt, sipas kësaj llogjike (e marrim të mirëqenë) më saktë do të ishte “Gabime Çnjerëzore”.

Gabim Njerëzor quhet në rastin e fotos së mëposhtme, ku Zoti i Madh ka gabuar në vendosjen e gjinisë:*   *   *
October 28, 2013

SHIK-u, Gazidede dhe ...Gazidede dhe 1140 spiunë e kriminelë të SHIK 1992-1997, kontrollonin trafiqet dhe aferat korruptive të familjes “Berisha”

Nuk ka nevojë për koment fakti, që ish-kryeministri Sali Berisha mblodhi dhe instaloi në zyrat e larta të pushtetit të tij të viteve 2005-2013, gjithë krerët e kupolës së shërbimit famëkeq të SHIK-ut të viteve 1992-1997. Të larguar jashtë vendit prej krimeve të tyre, të bëra gjatë pushtetit presidencial të piramidave “Berisha-Sude”, krerët e SHIK dhe “jeniçerët” e tyre në mbarë vendin u njoftuan e u rekrutuan përsëri prej Sali Berishës në pushtetin e tij të dytë. Të pajisur me nga një copë “letër pafajësie” të dhënë prej gjyqtarëve të “plepave” të Berishës me urdhër të Berishës dhe me “sigurinë e paprekshmërisë” prej ligjit nën mbrojtjen e pushtetit të “duarve të pastra”, ata u graduan në kupolën e pushtetit të Berishës. Nuk ishte rastësi, që në vitin 2005 Sali Berisha i ktheu eksponentët më të “zinj” ish-drejtues të SHIK në krye të pushtetit. Me ta, ai mbajti me dhunë, krime e trafiqe të pushtetit sadist të viteve 1992-1997. I kishin shërbyer deri në mënyrë gjakësore ndaj kundërshtarëve politikë, ndaj mediave opozitare, ndaj kujtdo që nuk hidhtë “vallen” e pushtetit të Saliut në kohën e piramidave. Të parët që Sali Berisha solli në Shqipëri nga ekzili, ishin: Bashkim Gazidede, Agim Shehu, Flamur Gjymishka, Arben Sefgjini, Gjergj Lezhja, Arben Ibro dhe mbi 100 shikas të tjerë në pushtetin qendror dhe afro 1000 shikas në pushtetin lokal nëpër prefektura, të cilët kishin shërbyer në dispozicion të krimeve të pushtetit vandal të sadistit Sali Berisha, i cili në vitet 1992-1997 kishte uzurpuar dhe përdorte për qëllimet e sundimit të tij, gjithë pushtetet. Në shpërblim të shërbimeve të kryera, Sali Berisha i riktheu eksponentët e SHIK-ut famëkeq, përsëri në pushtet. Me këto monstra krimi, Sali Berisha ndërtoi pushtetin e tij dhe kupolën e administratës publike në vitet 2005-2013, duke i shpërndarë ata në krejt strukturën e pushtetit e të PD. Nuk mbeti zyrë qeveritare, shërbimesh publike dhe drejtori qendrore e lokale, që nuk pati si drejtues e mbikqyrës krerë shikas të viteve 1992-1997, të besuar të kryeshikasit Sali Berisha. Në çdo institucion, zyrat u mbushën me emrat e mirënjohur të listë-borderosë së SHIK-ut të viteve 1992-1997. Afro 40% e tyre u graduan në poste kyçe në administratën e lartë shtetërore, madje deri në zyrat e arsimit, të shëndetësisë, prefekturave, qarqeve, bujqësisë, burgjeve, bashkive e komunave që ende i komandon PD-ja në çdo rreth. Për më tepër, shikasit e kohës së piramidave u graduan dhe “desantuar” deri në zyrat e Ministrisë Jashtme në selitë diplomatike me detyra të larta, në zyrat të Ministrisë së Brendshme, të Ministrisë së Mbrojtjes, në zyrat e NATO, të Arsimit, të Bujqësisë, të Integrimit, të Kuvendit, të SHISH, të presidencës, të KLD, të licencave, të noterisë e avokatisë. Madje ata janë vendosur deri edhe në përfaqësitë speciale të shërbimeve shqiptare në botë të BE, OKB, KiE, OSBE, madje edhe në Vatikan e Pentagon.


Zyrat e qeverisë “Berisha”, 
me të besuar të SHIK të Berishës

Në krejt administratën publike e atë politike të PD, janë rikthyer 840 ish-shikas. Në çdo institucion, nëpunësit e dinë mirë që ata janë vendosur aty me urdhër të Sali Berishës, si shërbëtorë të tij në çdo lëvizje që bën Berisha për të përdorur, mbrojtur apo uzurpuar pushtetet. Bashkë me ta, Sali Berisha ka rikthyer si “forcë aktive” të gatshme për çdo situatë shërbimi edhe ish-kryepolicë e “kalecë” të policisë sekrete të ish-pushtetit të viteve 1992-1997. Këta janë emra të njohur të asaj policie, që së bashku me SHIK-un e Gazidedes, dihet se çfarë zullumesh e krimesh makabre kanë bërë ndaj shqiptarëve, intelektualeve, biznesmenëve, artistëve, gazetarëve e opozitës. Të rikthyerit me porosi e urdhër të Berishës dhe të graduar po prej tij në zyrat dhe postet qeveritare, janë të shumtë. Psh, janë 24 inspektorë në hipotekë në qendër, 13 në Tiranë dhe 72 në rrethet e vendit. Janë 113 ish-shikas, drejtorë shkollash. Janë 92 ish-shikas drejtorë drejtorie në qendër e prefektura. Në ushtri janë graduar 204 ish-shikas. Në diplomaci janë emëruar 203 ish-shikas me poste të larta, deri në konsuj e shefa auditimi, apo drejtorë të nivelit të lartë.


Gazidede, 
krye-banditi i SHIK 
që kryente dhe zhdukte krimet e Berishës

Ish-shefi i Shërbimit Informativ Kombëtar, një nga bashkëpunëtorët më të afërt të Sali Berishës. Ideuesi dhe zbatuesi i gjithë dhunës fizike e psikologjike, që piketonte dhe urdhëronte Sali Berisha kundër medias, opozitës, biznesit, administratës e kujtdo që urdhëronte Berisha në ato vite pushteti absolut. Në vitin 1997, arratiset nga Shqipëria dhe kthehet në vitin 2005, kur gradohet shef i hipotekave. Prononcohet në media për ngjarjet e vitit 1997, i cilëson ato si skemë e shërbimeve sekrete serbe e greke. Befas sëmuret rëndë. Me urdhër të Sali Berishës dhe shpenzimet e qeverisë “Berisha”, çohet urgjent për kurim në Itali. Ndahet nga jeta në një spital provincial napolitan në Itali, nga e njëjta sëmundje që u ndanë dhe Zhulali, Arbnori e Spahia. Nderohet me homazhe prej Sali Berishës dhe PD, vlerësohet si një nga zyrtarët më të shquar të vendit. Aktiviteti i tij kriminal në shërbim të pushtetit “Berisha” përfshin gjithë shoqërinë shqiptare, që nga zyrat e pushtetit, të politikës e deri tek jetët familjare të shqiptarëve. Ai sulmoi, përçau, dhunoi fizikisht e burgosi ish-të përndjekurit politikë, të cilët kërkonin drejtësi e të drejta sociale prej pushtetit mashtrues “Berisha”. Ai sulmoi dhe shkatërroi mediat e pavarura e ato opozitare, duke rrahur, gjymtuar, kërcënuar e burgosur gazetarë dhe djegur gazeta, shtypshkronja e redaksi gazetash. Ai dhunoi mësuesit, duke u kërkuar atyre të mbyllnin gojën e të mos dilnin në protesta sociale-ekonomike. Ai plaçkiti, dhunoi e zhduku biznesmenë. Ai sulmoi dhe shkatërroi sindikatat. Ai organizoi dhe komandoi e shfrytëzoi për interesa e pushtetit “Berisha” firmat piramidale. Në vitin 1997, kur shqiptarët iu vërsulën pushtetit kriminal të Sali Berishës për shkak të grabitjes që ky dhe banda e tij u bëri me piramidat financiare, Sali Berisha e gradoi famëkeqin “simbol të urrejtjes” popullore Bashkim Gazidede, gjeneral të ushtrisë, të policisë e të pushtetit të degraduar. Në vijim të shërbimeve kriminale ndaj sundimit të Sali Berishës, bashkim Gazidede iu vërsul popullit me 1300 shikas, me 20 mijë ushtarë, me 10 mijë policë dhe me 600 skënderbegas e më afro 4000 rekrutë të moshës 17-60 vjeç, të cilët i mobilizoi me pagesë, si kontigjent ete besuar të sadistit Sali Berisha, i cili prej 6 muajsh u struk e u ngujua beda presidencës, nga frika se mos populli siç e ka deklaruar vetë ai, e “shkonte në hell” për krimet që kishte bërë në 5 vite pushtet.


Ilir Kumbaro

Eksponent kriminal. I akuzuar, i gjykuar dhe i dënuar me prova si rrëmbyes, masakrues dhe zhdukës i biznesmenit shqiptaro-maqedonas Remzi Hoxha. Një nga figurat më të zeza të SHIK të Bashkim Gazidedes. Njihet si përbindësh kundër medias, kundër biznesit, kundër opozitës, kundër inteligjencës, kundër kujtdo që skedohej prej pushtetit kriminal Berisha, si kundërshtar i pushtetit të viteve 1992-1997. Nuk ndalej përballë asnjë krimi. Zbatonte çdo urdhër të kryeshikasit kriminel e sadist Bashkim Gazidede. Në vitin 1997 arratiset prej frikës së krimeve që kishte bërë. Ndërron identitet dhe jeton me trajtim social në Londër. Zbulohet prej shërbimeve sekrete angleze dhe vihet përballë akuzës e gjykimit si rrëmbyes, masakrues dhe zhdukës i Remzi Hoxhës. Nuk u kthye në Shqipëri edhe pse kishte 20 oferta prej padronit të SHIK, Sali Berisha, për të ardhur në pushtetin e PD në vitin 2005.


SHIK 1992-1997, 
kontroll mbi trafiqet dhe krimet 
e pushtet-familjes “Berisha”

Programi i SHIK i viteve 1992-1997, i drejtuar prej vandalit të pamëshirshëm Bashkim Gazidede në vitet 1992-1997, kishte vetëm 1 objektiv: Dhunë, reprezalje, pranga, burgosje, gjymtim fizik, rrëmbim, përdhunim e zhdukje fizike të kujtdo që shprehej kundër pushtetit të Sali Berishës, ose që denonconte publikisht krimet e atij pushteti piramidal. Nuk mbeti medie, biznes, intelektual, gazetar e qytetar shqiptar, madje edhe kosovarë e të huaj, që nuk u bën viktimë e SHIK, i cili vepronte si një “bandë” rruge e maskuar pas mantelit të shërbimit shtetëror. Në vitin 1997, pasi Sali Berisha e përdori banalisht e barbarisht SHIK, horrat e këtij shërbimi, që nga kreu Bashkim Gazidede, pas futën në luftë civile oficerët e këtij shërbimi, ia mbathën jashtë vendit. Prej 8 vitesh, ata jetuan në “ekzil krimesh” dhe pas rikthimit të PD në pushtet, me një listë preferenciale si mirënjohje për shërbimet e kryera në vitet 1992-1997, Sali Berisha i riktheu ata në pushtetin e viteve 2005-2013, duke i graduar si shefa në SHIK, si shefa në drejtësi, në diplomaci, në ekonomi, në financa, në polici, në ushtri madje edhe si drejtues në burgje, hipoteka,. arsim e shëndetësi. Këta nuk ishin kontingjente nëpunësish që u futën në administratë me konkurim për meritokraci, por ishin kontingjente krimi të SHIK-ut të Bashkim Gazidedes. Ata u mobilizuan sërish prej Sali Berishës, me në krye gjeneralin famëkeq Bashkim Gazidede, emër dhe veprimtari e cila nuk do të dalë kurrë nga kujtesa e shqiptarëve as për 1 milion vjet. Po ku kanë shërbyer shkasit e Gazidedes në vitet 2005-2013? “Kolonelët e zinj” të SHIK të viteve 1992-1997, nuk u aktivuan as rastësisht, as për “mëshirë” prej Sali Berishës në pushtetin e viteve 2005-2013. Ne bëmë një investigim emrash në strukturat e administratës publike të pushtetit “Berisha” dhe konstatuam, se ish-shikasit e viteve 1992-1997 gjenden kudo ku ka përfaqësim pushteti i Berishës. Ata janë shpërndarë sipas një “harte” të mirë-organizuar në çdo qelizë dhe kupolë të institucioneve. Ata kontrollojnë ekonominë, policinë, ushtrinë, SHISH dhe pasuritë kombëtare, postet politike e ato ligjvënëse. Sipas bisedave me punonjës të institucioneve të shtetit e të pushtetit, mësuam se ata nuk janë vendosur aty as rastësisht, dhe as thjeshtë si rrogëtar, apo titullarë formalë, por si “syri” dhe “veshi” i kryeministrit Sali Berisha.


Në polici 610 shikas,
156 drejtorë e shefa shërbimesh

Po të shikosh listë organikën e policisë së shtetit, konstaton se brenda saj janë punësuar 610 ish-shikas të viteve 1992-1997,. Ata kanë nisur punë që ditën e parë të marrjes së pushtetit prej Sali Berishës në vitin 2005 dhe vazhdojnë ende të jenë në ato zyra, madje fuqiplotë edhe pse pushteti “Berisha” ka rënë që në 23 qershor 2013. Janë ish-shikas që kanë bërë krime të rënda, që kanë bërë represion mbi intelektualët, mbi qytetarët, mbi mediat, mbi bizneset. Këta punojnë në sektorët kryesorë të Policisë së Shtetit, jo si policë të thjeshtë, as inspektorë të rëndomtë, por si shefa e drejtorë shërbimesh në qarkullimin rrugor, në zyrat e antitrafikut, në zyrat e krimit ekonomik, në zyrat e krimit njerëzor. Ata faktikisht nuk janë rrogëtarë, por janë kontrollues e menaxhues të trafiqeve e krimeve që organizon kupola e policisë e shtetit. Nga 610 shikasit, 156 janë drejtues të lartë, e të mesëm të shërbimeve të policisë së shtetit. Ata janë syri dhe veshi i Sali Berishës. përgjojnë, bëjnë presione, kontrollojnë e organizojnë çdo veprim kriminal.

Në ushtri 140 shikas,
57 drejtues të lartë në kupolën e Ministrisë

Në ushtri janë futur me urdhër të Sali Berishës 140 shikas të Gazidedes, të kthyer në vitin 2005 prej ekzilit, pasi ikën në vitin 1997 prej krimeve të kryera. Ata janë vendosur e graduar në detyra të larta, madje edhe me grada kolonelë e gjeneral. Epiqendra e tyre e shërbimit ndaj Sali Berishës është në kupolën e Ministrisë së Mbrojtjes dhe në Shërbimin Informativ të Ushtrisë. Ata kontrollojnë dhe përgjojnë gjithçka në ushtri për llogari të Sali Berishës. Menaxhojnë trafiqet e armëve e krimet ekonomike brenda ushtrisë, ndërkohë që kërcënojnë zërat që tentojnë të denoncojnë këto krime.


Në Hipotekë 110 shikas,
30 janë drejtues

Në hipotekën e Shqipërisë në gjithë linjën e saj janë futur me urdhër të Sali Berishës 110 shikas të Gazidedes, 36 prej të cilëve janë drejtues të lartë në kupolën e hipotekës qendrore, të Tiranës e të rretheve. Detyra e tyre është të kontrollojnë dhe menaxhojnë grabitjen e pronave të shqiptarëve, përgjimin e administratës së hipotekës dhe përpunimin e dokumentacionit të pronave të shqiptarëve, në interes të kupolës së pushtet-familjes “Berisha”. Një nga drejtorët e hipotekës ka qenë vet Bashkim Gazidede, i graduar në këtë detyrë prej Sali Berishës.


Në diplomaci,
200 shikas,
54 janë diplomatë e drejtorë shërbimesh

Edhe diplomacia shqiptare është mbushur me ish-shikas të bashkim Gazidedes. Brenda diplomacisë shqiptare në Tiranë e jashtë në selitë diplomatike dhe përfaqësuesit e shërbimeve të tjera janë punësuar 200 shikas, 54 prej të cilëve janë shefa diplomacie shërbimesh dhe madje ambasadorë. Detyra e tyre është të kryejnë shërbime në favor të pushtetit Berisha, të survejojnë dhe përpunojnë informacione agjenturore.

Detyrat ligjore të SHISH

Me Ligjin nr. 9322, datë 25.11.2004 është miratuar Strategjia e Sigurisë Kombëtare në Republikën e Shqipërisë (SSK). Kjo Strategji përfaqëson tërësinë e instrumenteve shtetërore që sigurojnë mbrojtjen e qytetarëve, të shoqërisë dhe të Shtetit Shqiptar nga kërcënimet dhe rreziqet, e jashtme dhe të brendshme. Tipar themelor i SSK-së është respektimi i shtetit ligjor dhe kthimi i Shqipërisë nga një vend që ka konsumuar siguri në një vend që kontribuon në siguri. SHISH-i ka rol të drejtpërdrejtë në misionet themelore të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare (SSK) të Republikës së Shqipërisë, të cilat janë këto:

1.   Ushtrimi i sovranitetit të Republikës së Shqipërisë

2.   Mbrojtja e pavarësisë dhe integritetit territorial

3.   Mbrojtja e jetës dhe e pasurisë

4.   Zhvillimi i pandërprerë demokratik dhe prosperiteti ekonomik

5.   Mbrojtja e dinjitetit dhe vlerave kombëtare

6.   Paqen e sigurinë në vend

7.   Bashkëpunimin rajonal

8.   Konsolidimin e shoqërisë demokratike dhe të drejtave të njeriut

9.   Konsolidimin e institucioneve dhe instrumenteve të sigurisë

10. Integrimin në strukturat evropiane

11.  Mbrojtjen e mjedisit dhe burimeve natyrore

12.  Luftën kundër terrorizmit

13.  Luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

14. SHISH-i vlerësohet si kontribues në sigurinë për qytetarët, shoqërinë dhe shtetin, brenda vendit, si dhe në Rajon e më gjerë

15.  Misioni dhe detyrat e SHISH

16. Shërbimi Informativ i Shtetit (SHISH) është një organ informativ i Republikës së Shqipërisë. Misioni i tij parësor është Siguria Kombëtare. SHISH vepron në përputhje me Kushtetutën dhe Ligjet e Republikës së Shqipërisë.

17.   SHISH siguron informacionin e domosdoshëm nga Zbulimi dhe Kundërzbulimi për problemet që lidhen me Sigurinë Kombëtare. Ligjshmëria, objektiviteti dhe sekreti, janë parimet bazë të punës.


SHISH mbledh informacion

1.    Për kërcënimet dhe rreziqet ndaj sigurisë kombëtare

2.    Për ruajtjen e integritetit, të pavarësisë dhe rendit kushtetues

3.    Për terrorizmin

4.    Për prodhimin dhe trafikun e narkotikëve

5.    Për prodhimin e armëve të dëmtimit në masë

6.    Për krimet kundër mjedisit


Drejtuesit e SHISH, në vite

•    Data 01.08.1991, deri 29.06.1992 Irakli Koçollari

•    Data 29.06.1992 deri 09.04.1997 Bashkim Gazidede

•    Data 09.04.1997 deri 29.05.1997 Astrit Kodra (me komandim)

•    Data 29.05.1997 deri 21.08.1997 Arben Karkini

•    Data 21.08.1997 deri 07.08. 2002 Fatos Klosi

•    Data 07.08. 2002 deri 18.11.2002 Petrit Myftari (me komandim)

•    Data 18.11.2002 deri 27.01.2005 Kujtim Hysenaj

•    Data 27.01.2005 deri 09.08.2012 Bahri Shaqiri

•    Data 09.08.2012 e në vazhdim Visho Ajazi Lika 


Nga: Përparim Halili*   *   *