October 4, 2012

F R I K Ë !

<img src="Greva e Urise.jpeg" alt="Grevistet e Urise dhe Sali Berisha" />F R I K Ë  
MIELLI E BËRI EFEKTIN!

Nga Mero Baze/TemA

Një grup ish- të përndjekurish nga regjimi komunist, po kalojnë orë të vështira të jetës së tyre, duke u përballur me urinë e vetëzgjedhur dhe përpjekjen e pushtetit për të poshtëruar protestën e tyre. Ata në të vërtetë janë një bërthamë nga klasa e ish- të përndjekurve, që ballafaqojnë hipokrizinë e pushtetit me këtë kategori qytetarësh, të cilët kanë nisur të trajtohen nga heronj në fatkeqë. Gjatë komunizmit ata u dënuan në shumicë për bindjet e tyre dhe mospranimin e regjimit, por në burg ndjeheshin krenarë. Familjet e tyre u persekutuan dhe u internuan, por brenda tyre ekzistonte një rreze shprese se ata do t’ia dilnin. Fëmijët e tyre mbeteshin pa shkolla, por ata mbijetonin se një ditë do të shkolloheshin.Sot pas 22 vitesh liri, kjo kategori qytetarësh shqiptarë është më e poshtëruara e gjithë historisë së Shqipërisë. Nuk është fjala vetëm tek ato lek të qelbura që këto qeveri të papërgjegjshme për 20 vite nuk ua dhanë, por tek poshtërimi i jetës së tyre. Tani Gjergj Ndreca, Karamuça dhe shokët e tyre ...


imazhe shqip


*   *   *

October 3, 2012

Gjeneral Imami, Viti 97'


"Gjeneral" Imami, Viti 97'

Një oficer në lirim ankohet tek Doktori 
për Imamin

I nderuar kryeministër.

Unë që po të shkruaj jam një oficer në lirim. Para disa kohësh, Arben Imami më komunikoi lirimin nga Forcat e Armatosura. Arsyeja fshihet tek njohjet e mia të vjetra me Imamin.

Në mars të vitit 1997, isha oficer në Grehot në Gjirokastër. Filluan trazirat dhe u thashë shokëve të mobilizohemi të ruajmë divizionin se do bien armët në duar të njerëzve. Ashtu bëmë. Një ditë na erdhi Imami dhe na kërkoi takim. Ishte bërë komandant i protestuesve.

-Sa tanke keni, tha, se na duhet të ecim drejt Tiranës.

-Kemi nja 5 copë, i thashë, por deri në Tiranë nuk shkojnë dot, duan tre muaj.

-Mos ngjall pesimizëm, më tha, se është luftë dhe në luftë pesimistët pushkatohen.

Unë nuk fola më. Morën dy nga pesë tanket dhe rrugës për Gjirokastër i rrëzuan duke vrarë dhe një tankist amator...


Lexo:


October 1, 2012

Çifti i Lumtur


Çifti i Lumtur

Doktori nuk la vënd pa vizituar, brenda dhe jashtë Shqipërisë. Edhe te “Muri i Madh” kinez ka vajtur dhe ka thyer rekordin e ngjitjes. 

Meqë Berishajt "nuk po munden me shkue", i dërguem na për nji vizitë në kullën e tyre në Viçidol

*    *    *