June 9, 2012

Presidenti i Shqiperise

A do të kemi ndonjëherë  presidentin që meritojmë  me këtë klasë politikanësh ?


June 7, 2012

Rruga Kioskat e Kunatit

Rruga "Kioskat e Kunatit"Tirana 2012


Mastro Gepetto dhe Pinoku Fatos Nano

<img src="pinoku Fatos Nano Ramiz Alia.jpeg" alt="Ramiz Alia e Fatos Nano" />
12 Qershor 1991
Mastro Gepetto Ramiz Alia:
“Biri im Fatos!
Ti do të shkosh majtas, në Partinë Socialiste!”
Dhe kështu komunisti liberal Fatos Nano
u bë kryesarhoshi politik shqiptar dhe
kryetari “historik” i Partisë Socialiste!
Ç’na bëre o Ramiz Alia?!! 

Mastro Gepetto dhe Pinoku Sali Berisha

<img src="pinoku.jpeg" alt="Ramiz Alia e Pinoku Sali Berisha" />
Dhjetor 1990
Mastro Gepetto Ramiz Alia:
“Biri im Sali.
Ti do të shkosh djathtas, në Partinë Demokratike!”
Dhe kështu komunisti konservator Sali Berisha
u bë kryedemokrati shqiptar dhe
kryetar i përhershëm i Partisë Demokratike!
Ç’na bëre o Ramiz Alia?!! 


"SA NJËMIJË PINOKË!

O Sali gënjeve,
një botë të tërë,
se ti pret shirita,
po “veprat” s’janë bërë!

Një fjalë nga ty,
s’kam besuar kurrë,
si mund të gënjesh,
kaq hapur o burrë!

Shiritat e tu,
i ka zënë flama,
se je gënjeshtar,
s’ta ka fajin Rama!

Kaq hapur o burrë,
si mund të gënjesh?!
Kur ka sy në ballë,
secili prej nesh!

Ti universal,
je si gënjeshtar,
saqë edhe mushkën,
mund ta bësh me barrë!

Në rrugët e tua,
edhe unë kam shkuar,
po asnjë për be,
Sali s’ka mbaruar!

Po asnjë për be,
Sali s’ka mbaruar,
dhe pse dy-tri herë,
janë inaguruar!

Gënjeve kaq hapur,
sa u pataks bota,
me këto gënjeshtra,
s’të jep njeri vota!

S’të jep njeri vota,
asnjë o katran,
se s’është sosur rruga,
për në Elbasan!

Thonë ata që vinë,
dhe ata që venë,
s’ka mbaruar rruga,
për në Tepelenë!

Gënjeshtrat e tua,
na u bënë refren,
sa dhe në të ikur,
gënjen e gënjen!

Ndaj bëjmë gallatë,
me miq e me shokë,
ti i vetëm je,
sa njëmijë Pinokë!

Para dy-tre muajsh,
po këtu kam thënë,
të është zgjatur hunda,
këtu e në Hënë!

Po gjithë rekordet,
theve këtë herë,
të shkoi majë e hundës,
gjer në Jupiter!

Thonë që NASA vetë,
ka shumë përfitime,
hundën ta përdorin,
si sondë për kërkime!

Fundja punë e madhe,
që ne na gënjen,
sepse hunda jote,
për një punë po vlen!

Nga Arben Duka"

June 5, 2012

Fatos Nano
Na ishte 

një herë Fatos Nano!

Prapa i  vjen Xhoana!


Shoku Fatos!

Me keqardhje morëm vesh disfatën tënde të rradhës. Mo u mërzit, se edhe Napolonit i ka ndodhur kështu; Hera  e parë ishte tragjedi, hera  e dytë ishte komedi.


Ti ke tentuar disa herë të rifutesh andej nga dole, por nuk munde. Ose nuk te lanë xhanëm. Ti, keshe e ç’nuk keshe i përdore. Duke nisur që nga Lilua Meta, Timo Idrizi, Kaço Islami, Ben Piramida e të tjerë, se janë shumë e s’na kujtonen nashti.


Peshqesh nga ti e kemi sot këtë udhëheqje, që është më e keqja e të gjitha kohërave që ka pasur ndonjëherë Shqipëria dhe shqiptarët.  Sa herë kishte nevojë Saliu, e ndihmove me ushtarët e tu. Edhe shoferin e Metës bëre gjithë pordhë (kërkojëm ndjesë lexuesve), si një gango Lazarati. Ti dhe Arjan Çani e keni bërë shoferin e Lilo Metës, me murrje biles. Se është vërtet për t’u murrur. Goxha arritje, për një që i kish të tëra munsitë të ishte e ardhmja  e politikës shqiptare në fillimin e viteve 90’ dhe në shekullin e ri.


Na kujtonet si nashti Kongresi i PPSH, ku ndërruam ëmrin e partisë. Tyja të hoqën na krieministër grevistët e Valiasit (medemek të urisë), po shoku Ramis Alia, në ditën e tretë të Kongresit (se ti nuk keshe ardhur dy ditët e tjera), të nakatosi kryetar të PSSH. U që të shkruaj kam qënë vetë ati në sallë pranë teje dhe të kam vështruar si e hidhje kokrrën e lotit sa një bajame na gëzimi i math; Na krieministër i çkarkuar, u hodhe krietar i PS. U puthët me shokun Ramis si ju kishte hije. Nashtinë ti s’e mba mend se rakia bën të vetën, edhe harron i ziu njeri. Po s’ka gjë a i vrarë. Ndaj jemi na, që të mos harroç. Jemi të mallëngjier e na venë lotët çurg nashti, si tyja atë ditë. Po lotët për burrat janë. Qau edhe Saliu!!!

Tani e lëmë me kaq. Të paktën të mbetesh në histori si kumarxhi e liberal, jo si gango. Ti bllofin e luan mirë, por në kazino ama. Në politikën shqiptare ke dalë jashtë mode, jashtë loje. Kjo, vetëm e vetëm sepse Saliu dhe Lilua të zëvendësojën më së miri. Të kanë lënë në bisht. Ja kanë kaluar edhe mësonjësit.


Të shkurtra drutë, se ti je i mënçur dhe i kupton gjërat shpejt, ka ardhur koha të dalëç në pension. Mo u mërzit se pas të vijnë Histeria; Sali Berisha dhe Ilir Meta. Shumëkush e ka kuptuar me kohë.


Paç shëndet e lumturi se jeta është e shkurtër. Mundonu të fitoç ato vitet që humbe në burgun e Bënçës ku të futi Saliu. Na beso, se ka edhe më keq, siç do e pësojë dhiari i Viçidolit.


Nevej na duket sikur ishte dje; Kur ndërtonim hidrocentrale e termocentrale, rrugë e hekurudha, fabrika e ndërmarrje, kopshte e çerdhe, etj, etj… të tëra këto, që t’i shisnit për 1 EURO ti dhe shokët e tu bukëshkalë?!


Na ke zhgënjyer të tërëve se u talle me mundin e me djersën tonë, me idealet tona, me gjakun tonë. Na tyja mësuan e u shkolluan edhe pinjollë të tjerë, që tine i bëre si veten. Ndaj ti nuk mund të jesh më përfaqsuesi inë. Dikush duhet të paguajë, që të vënë mënd edhe të tjerët. Këtë rradhë të erdhi ty fatura.


Ne nuk kemi pensione të larta që të na mundësojën kafen tek risoranti yt i ri. Po do bëjëm si do bëjëm e do i nakatosëm ca kacidhe. Na prit e na nxirr edhe ndonjë gllënjkë nga ajo rakia që ti e ruan për merak. Bloody Mary nuk duam se na bën dëm; Nuk na e mba as xhepi dhe as stomaku. Xhoin mo e merr me vete, se edhe na nuk do i marrëm gratë.


Sinqerisht,

Një grup pensionistësh socialist 
të Lagjes Nr.1, Tiranë


June 4, 2012