March 8, 2013

Superheronjte e ...

8 Mars 2013
Superheronjtë e Zhelefinës
http://www.gazetatema.net/web/2013/03/08/si-ne-komunizem-grate-ulerasin-emrin-e-berishes-topalli-deklaron-ai-nuk-ndalet-i-need-a-hero-ne-sfond/


March 7, 2013

Berisha'S. ScoliosisSali Berisha vuan nga Scoliosis

Kryeministri Sali Berisha, që po thyen rekordet e tij të njëpasnjëshme në not e në alpinizëm dhe që mburret për shëndetin e tij, vuan prej kohësh nga scoliosis.
Ne u konsultuam me një specialiste të fushës, Dr. G.C. në New York, që na shpjegoi se scoliosis në pak fjalë është shtrembërim i shtyllës kurrizore dhe me plakjen e të sëmurit gjendja rëndohet gjithmonë e më shumë. Ky shtrembërim (veç të tjerash) shkakton dhimbje shumë të forta në anën e kundërt të  shtrembërimit sepse muskujt përbërës të shtyllës qëndrojnë gjithmonë të kontraktuar për të mbajtur drejt shtyllën kurrizore.
Specialistja e këshillon doktorin që pavarësisht dashurisë së tij të madhe për HiTech, të mos qëndrojë gjatë ulur në karrike ose kolltuk. Gjithashtu nuk këshillohen udhëtimet e gjata me makinë, kalë ose gomar, si edhe alpinizmi.
Lajmi i mirë për doktorin është se noti i bën shumë mirë shtyllës së tij të shtrembëruar dhe sapo të ngrohet moti mund të tentojë të thyejë përsëri rekordet e tij në not.

Foto ilustruese:P.S. Kushdo mund të marrë informacion të thjeshtuar mbi scoliosis në:March 3, 2013

Lëvizja Seksuale për IntegrimTË ECIM MË SHPEJT

Lëvizja  Seksuale për  Integrim