June 14, 2013

Pordhët e Salës
Kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama, i pranishëm në emisionin “Opinion” të Blendi Fevziut, ku si gjithmonë më shumë ka zhurmë se debat, i pati debatet më të forta me gazetarët Armand Shkullaku dhe Henri Çili.

Në një moment kur po flitej për situatën e krimit në Shqipëri, Henri Çili deklaroi se niveli i krimit në Shqipëri është më i ulëti në rajon. Rama e kundërshtoi duke i thënë se ishte gënjeshtër, por Çili i tha se i kishte ardhur një mesazh që ia tregonte një gjë të tillë.

Pasi kamerat e TV Klan tentuan që të filmojnë celularin e Çilit, moderatori Fevziu ia uli dorën kameramanit.

Më pas pati sërish debat mes Ramës dhe Çilit, pasi kryetari i PS deklaroi se do të ngrihet një Byro Kombëtare e Hetimit. Çili tha se kjo është një metodë enveriste.

“Ajo që tha Çili është një budallallëk që ka brirët e Saliut,” tha Rama.

Më pas debati u rikthye kur Çili dhe Shkullaku thanë se sistemi shëndetësor në Angli është një katastrofë e vërtetë.

“Ju të dy jeni fytyra ekselente e injorancës që bëhet argument”, iu përgjigj Rama atyre./ep


June 12, 2013

Bac, u shkërdhy!


Bac, u shkërdhy!


Argita dhe Lulzimi, rrogë nga Beogradi?!

Ibrahim Kelmendi është një ndër grevistët të cilët janë në ditën e 10 të grevës së urisë në Prishtinë si shenjë revolte dhe proteste ndaj arrestimeve të luftëtarëve të UÇK-së, disa ditë më parë. Kelmendi në një intervistë për DITA-n ka sqaruar edhe akuzat e bëra pak ditë më parë nga aktivistët e UÇK-së ndaj prokurorit Salustro dhe Lulzim Bashës apo Argita Malltezit për hartimin dhe montimin e dosjeve të luftëtarëve të UÇK-së. Sipas Kelmendit ka të dhëna që sugjerojnë se Basha dhe Malltezi përveçse kanë punuar si përkthyes në zyrën e UNMIK-ut, janë angazhuar dhe në zyrën e veriut të Kosovës, në një projekt serb për “dokumentimin e krimeve të luftës të UÇK-së”.

Koha për ...njëri-tjetrin!


Në faqen zyrtare të Partisë Demokristiane shkruhet:

Kreu i PDK Nard Ndoka

Lindi më 18 maj 1963. Kreu studimet e larta në Fakultetin e Drejtëisë pranë Universitetit të Shkodrës. Karriera politike e z. Ndoka nisi që në vitet ’90. Gjatë viteve 1991 – 1996 ai kreu një varg detyrash të rëndësishme në pushtetin lokal në qytetin e Vaut të Dejës, duke shërbyer si kryetar i Komitetit Ekzekutiv të Rrethit (1991), sekretar i Bashkisë (1992) dhe kryetar i Bashkisë së Vaut të Dejës (1996). Në vitin 1997 z. Ndoka zgjidhet për herë të parë dhe me mbështetje të gjerë deputet i Partisë Demokratike. Prej këtij viti e në vazhdim ai ka mbajtur funksionin e deputetit në të tria legjislaturat e deritanishme. Funksionet politike të z. Ndoka janë ushtruar brenda Legjislativit, duke qenë 3 herë kryetar i grupeve parlamentare të së djathtës si dhe anëtar i disa komisioneve të rëndësishme në Kuvend. Në vitet 1997-2001 deputeti Nard Ndoka ka qenë njëherësh dhe anëtar i Komisionit Parlamentar të Çështjeve Publike. Në vitin 2001 u zgjodh deputet i Partisë Demokrate dhe shërbeu pranë Kuvendit edhe si anëtar i Komisionit të Ligjeve. Në vitin 2006 u zgjodh kryetar i Partisë Demokristiane, duke dhënë në vazhdim një kontribut të veçantë për këtë parti. z. Ndoka është përfshirë një sërë trajnimesh në fushën e menaxhimit, në vitin 2001 ai është trajnuar në “Politikat Qeveritare të Decentralizimit dhe Vetëqeverisjes”, gjatë vitit 2002 ai mori pjesë në një trajnim mbi qeverisjen lokale dhe çështjet penale (Trajnim?!! Kur dhe ku?). Në vitin 2003 z. Ndoka kreu një trajnim në Itali mbi Funksionimin e Policisë Bashkiake, një vit më vonë ai ishte në Çeki për një tjetër trajnim mbi shërbimet e sigurisë sociale dhe në vitin 2005 mori pjesë aktive në një seminar të organizuar mbi pushtetin lokal në Gjermani.

Kaq!


Pyetje:

Sa ishte kohëzgjatja e këtyre trajnimeve (zakonisht janë disa-ditore)? Të cilit nivel ishin trainimet (të mesëm, të lartë apo në nivel akademik)? Çfarë gjuhe të huaj zotëron zoti Ndoka se gjuhën e Nënës së Tefta Camit e kemi parë/dëgjuar se si e zotëron? Ka marrë përkthyes për trainimet?!!

Përse Faqja zyrtare e PDK është e krijuar në Website të Kartodrom3?  (http://kartodrom3.al )
Dhe pyetjet e fundit por jo më pak të rëndësishme: 
- Retushimin e fotografive të Fushatës Elektorale e ke bërë vetë apo ta ka bërë ndonjë specialist? 
- Na thuaj emrin e asaj çikës që ke dash me i prish mendjen me këto foto të rregulluara me photoshop dhe sloganin “Koha për njëri-tjetrin”!


Shikoni edhe videon zyrtare elektorale nga është marrë foto e Nardit:
June 10, 2013

Ky eshte zhvillim?!!


Në këtë fushatë zgjedhore kryeministri Berisha është mburrur pacipërisht për mijëra kilometra rrugë të shtruara e rregulluara gjatë  Udhëheqjes së tij të ndritur. 
Shikoni me kujdes këtë foto inagurimi rruge: Në pjesën më të rrezikshme  të rrugës, në kthesë,  mungon parmaku mbrojtës. 
Kaq të qorruar të jenë vallë? Apo gënjejnë kaq shumë sa i besojnë edhe vetë? 

Të jetë ky zhvillimi?!!Kopja Salës, Hazbi Kasaj kandidat i PPSH - Fiks Fare: