March 22, 2020

Sali COVID-19 Berisha


Së mallkuari nuk rresht Saliu
edhe kur Populli është në mort
bën sikur harron punë e derëziu
se Rama nuk u zgjodh me short!
.
Si mysafir te ti, Korona do t'ju vijë
ashtu si dhe tenxherja gjen kapakun
dhe këmbëkryq mes jush do rrijë
për gjithë meritat do t'ju japë hakun.
.
ty frika të ka hyrë thellë në palcë
të dridhen si purtekë ato leqe
u shofsh me farë e fis, si rracë
se nga COVID, jeni gjëja më e keqe!
...
Gopisti i NSHRAK-ut

                          *   *   *

Lefter Maliqi


Edi Rama i preu gjysmën e rrogës prej situatës së COVOD-19. Shpërthen Lefter Maliqi:

Këngë nga Beter Maliqi
.
O Sali
t'u bëfsha ferrë
merr pushtetin
dhe një herë
se pa ty
dhe ca të tjerë
na ngeli
Rama në derë!
...
P.S.
O shqiptarë
o të huaj
ah t'a dinit
se sa vuaj.
Kohë u bë
s'lëpij një kockë
jam lëpirës
kokë rroçkë.
Si lëpirës
bëj dhe llafe
më ësht' bërë
gjuha kafe.
Kur ngjyroset
verdhëme
ka qënë Sala
me diarre!
.
Ndaj Shqiptarë
mëshirë kini
veshin shumë
mos ma vini
po më patë
mëshiromëni
me klorinë
Dezinfektomëni!
.
d.v. Beter Maliqi
Lëpirës i Përjetshëm


                            *   *   *