July 29, 2015

Ja si do të jenë njerëzit e famshëm në vitin 2040

Mjekrra të bardha, rudha, lëkurë jo më tonike: koha kalon për të gjithë, edhe për yjet. Por, për ata që punojnë në eBaum’s World, kjo kohë ka kaluar tashmë. Dhe kështu janë argëtuar duke plakur, teksa imagjinojnë si do jenë pas 25 vjetësh, njerëz të famshëm. Nga Zac Efron, tek Brad Pitt, nga Angelina Jolie, tek Miley Cyrus, ja më të bukurit e më të famshmit në versionin e plakur. Gjithmonë nëse bisturia nuk bën pjesën e saj.


 Kim Kardashian


Angelina Jolie


 Benicio Del Toro Brad Pitt Christina Aguillera
 Daniel Craig
 David Beckham
 George Clooney
 Matt Damon
 Miley Cyrus
 Nathalie Portman
 Taylor Swift
Zac Efron
*   *   *Ismail Kadare sulmon “adhuruesit” e Turqisë së re
Shkrimtari i madh shqiptar, Ismail Kadare nëpërmjet një postimi ka sqaruar evoluimin e shkollave shqip dhe se si turqit e kanë ndaluar gjuhën shqipe në shkolla gjatë shekullit të XIX-të. 

Ai më tej shton se ata që e sulmojnë Gjergj Kastriotin – Skenderbeun, sulmojnë një vizionar të madh, princ e një njeri që e ktheu vështrimin drejt Europës.


Ja postimi i plotë i Kadaresë:

“Asnjë gjuhë tjetër dhe asnjë shkollim në Europë nuk kanë pasur një martirizim të tillë: pesë shekuj dënim. Për të mos u zgjatur, mjafton një statistikë tmerruese nxjerrë nga “Historia e shqiptarëve”, e francezit Serge Metais, botuar në vitin 2006, Paris. Tabloja e shkollimit është e pabesueshme.

Më 1887, në Shqipëri kishte tre mijë shkolla. Prej të cilave një mijë e dyqind shkolla publike turke, po aq shkolla private greke, treqind shkolla bullgare, serbe dhe vllahe, shkollë shqipe vetëm një, me drejtor Pandeli Sotirin!
Pra, gati çdo gjuhë lejohej të mësohej në “perandorinë tolerante”, përveç njërës: gjuhës shqipe! Dhe historia s‘mbaron me kaq. Katër vite më pas, Pandeli Sotiri vritet, shkolla shqipe mbyllet! Kjo është e vërteta, që ende nuk është shpalosur qartë përpara popullit shqiptar.

Por rimohuesit nuk e duan këtë të vërtetë. Në vend të saj, ata duan të vendosin një tjetër histori. Siç u pa më lart, për ata pushtimi, pra, sundimi osman nuk ka qenë i keq. E keqe dhe kundërproduktive ka qenë qëndresa e Gjergj Kastriotit. Duke e sulmuar Kastriotin, më shumë se njeriun e shpatës, ata sulmojnë vizionarin e madh, princin, që, ndryshe nga të tjerët, e ktheu vështrimin drejt Europës. Në këtë mënyrë, bashkë me doktrinën e lirisë, ai nismëtoi programin më europianist shqiptar, më modernin program të këtij populli.


Është e qartë tani përse rimohuesit shqiptarë janë kundër testamentit të tij. Teza e tyre se sundimi osman s‘ka qenë i keq, e keqe ka qenë qëndresa, mund të përkthehet fare saktë: e mirë për Shqipërinë nuk është Europa, por Azia. Andej, pra, të kthehemi!”

*    *    *

PeeJe T, Mbreti i Fotoshopit


Kur jemi tek aftësitë në fotoshop, me siguri se askush nuk mund t'ia kalojë legjendarit PeeJe T, the tani është kthyer me krijime të reja. 

Në imazhet e fundit ai ka manipuluar me imazhe të personave të famshëm, të cilët janë fotografuar në situatat të ndryshme, dhe duke e bërë këtë edhe ai është shëndrruar në një të famshëm.
Në këto punime të fundit ai ka zgjdhur motrat Kardashian Kim dhe Khloe, pastaj Kanye West, Rihana e kështu me radhë. *    *    *