"

January 17, 2016

Charlie hebdo prodhon sërish skandal. Tallet me fëmijën e vdekur musliman

 Liberté, égalité, fraternité !!
French for "liberty, equality, fraternity",  
the national motto of France ...


Gazeta satirike franceze nuk rresht se provokuari. Viktimë e satirës së saj ka qene kesaj here, refugjati i vogel Alan qe zbarkoi i vdekur ne brigjet turke. Kjo klishe qe emocionoi mbarë botën ngjalli dhe shume debate ne France per autenticitetin e saj. Charlie Hebdo këte herë nuk është përmbajtur. Në karikaturen e saj thuhet: "Çfare do ishte bërë Alani i vogël kur të rritej? Do ngacmonte nga bythët femrat gjermane". Kjo "blasfemi" që i referohet ngjarjeve te fundit që ndodhen në Gjermani ne ditet e vitit të ri ku refugjataët ngacmuan femrat vendase.


*     *     *
No comments:

Post a Comment

Eng - - - Comments that are offensive, discriminatory against race, nationality, gender, religion and/or expressed in any other unlawful grounds are strictly prohibited! Thank you!
Alb - - - Ndalohen komentet me fjalë fyese, si dhe komentet që nxitin diskriminimin e përhapjen e urrejtjes mbi baza nacionale, racore, fetare dhe mbi çfarëdo baze tjetër antiligjore. Ju faleminderit!