"

August 12, 2015

Kina ndalon 120 këngë “imorale”, ja cilat janë


Kina ka ndaluar 120 këngë nga interneti pasi i konsideron ato “të dëmshme” për shoqërinë.

Njoftimi u bë i ditur të hënën nga Ministrja e Kulturës së Internetit, që i cilësoi këngët e ndaluara si të “turpshme, dhunshme, mosbindës, apo imorale”.

Titujt ofendues – të gjitha këngë kineze – përfshijnë “Pa para s’ka miq,” “Nuk dua të shkoj në shkollë,” dhe “Vetëm për  një natë.”

Një këngë e njohur e MC Hotdog, që përfshin vargun ‘Unë nuk i dua gratë kineze, unë dua vajzat tajvaneze” u përfshi në listën e zezë, ashtu sikurse edhe një këngë e quajtur “Pordhë”, që përfshin tekstin: “Ka disa njerëz në botë që iu pëlqen të mos bëjnë asgjë por vetëm të pjerdhin”, raporton CNN.*   *   *No comments:

Post a Comment

Eng - - - Comments that are offensive, discriminatory against race, nationality, gender, religion and/or expressed in any other unlawful grounds are strictly prohibited! Thank you!
Alb - - - Ndalohen komentet me fjalë fyese, si dhe komentet që nxitin diskriminimin e përhapjen e urrejtjes mbi baza nacionale, racore, fetare dhe mbi çfarëdo baze tjetër antiligjore. Ju faleminderit!