"

November 26, 2013

Fondet e invalidëve u shpenzuan për fushatë

-Letërkëmbimi Ksera-Bode-

Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Erion Veliaj, iu përgjigj sot në Parlament deklaratave të deputetëve të Partisë Demokratike lidhur me çështjen e abuzimeve me pagesat e personave me aftësi të kufizuar.
“Mos kujtoni se duke qenë të varfër, njerëzit janë edhe injorantë dhe nuk i kuptojnë zullumet tuaja. Berisha është i vetmi kryeministër i globit që krenohet se është rritur numri i përfituesve të ndihmës ekonomike”, tha Veliaj.


Ai përmendi se në datën 16 shtator, kur qeveria e re mori detyrën, në arkë nuk kishin mbetur 4 miliardë lek, siç pretendon PD-ja, por vetëm 747 milionë lek. Sipas tij, shuma prej 4 miliard lekësh që përmendet në deklaratat e PD-së nuk ka të bëjë fare me shumën që u gjet në arkë, por ato janë paratë e nevojshme për të mbuluar pagesat e invalidëve deri në fund të 2013-ës. 

Veliaj tha se demokratët ngatërrojnë atë çka u gjet në arkë me atë çfarë nevojitet për të mbuluar shpenzimet, duke shtuar se deri në fund të vitit nuk duhen 2-3 milion dollarë, siç pretendon PD-ja, por plot 40 milion dollarë.

Duke iu referuar shkresave zyrtare midis ish- ministrit të Punës dhe atij të Financave në korrik të 2013, Veliaj tha se paratë për pagesat e aftësisë së kufizuar dhe ndihmës ekonomike ishin harxhuar që tre javë pas zgjedhjeve të 23 qershorit. Pra, më shumë se dy muaj para se qeveria e majtë të vinte në pushtet. Sipas këtyre shkresave, në korrik ish- ministri Ksera i bënte me dije ish- ministrit Bode se Ministria e Punës nuk ka më fonde të lira për të përballuar pagesat për aftësinë e kufizuar dhe ndihmën ekonomike, ndërsa Ministria e Financave i përgjigjej: “Gjeni zgjidhje brenda fondeve të miratuara në fillim të vitit”.

“Në 24 qershor, 84 ju duk një numër më i vogël sesa 56 e u turrët për të festuar fitoren. Kjo njohuri e thelluar matematike vihet re edhe në buxhetin e 2012-ës. Flisnit për rritje ekonomike dyshifrore e për Shqipërinë që renditej e dyta pas Kinës, e me të njëjtin fodullëk hartuat edhe buxhetin. Por, realiteti ua përplasi kokën pas murit dhe u detyruat ta rishikonit buxhetin jo pak, por dy herë brenda të njëjtit vit”, u shpreh Veliaj.

http://www.gazetatema.net/web/2013/11/26/leterkembimi-ksera-bode-fondet-e-invalideve-u-shpenzuan-per-fushate/


*   *   *


No comments:

Post a Comment

Eng - - - Comments that are offensive, discriminatory against race, nationality, gender, religion and/or expressed in any other unlawful grounds are strictly prohibited! Thank you!
Alb - - - Ndalohen komentet me fjalë fyese, si dhe komentet që nxitin diskriminimin e përhapjen e urrejtjes mbi baza nacionale, racore, fetare dhe mbi çfarëdo baze tjetër antiligjore. Ju faleminderit!